Let's do this! : cosmindinu.ro

Adevărul despre încetinirea vechilor iPhone

Mă țin de ceva timp să scriu despre problema pe care Apple a întâmpinat-o, deja anul trecut de acum…

Și am să încep cu părerea mea despre toate produsele Apple. Sunt fantastice. Da, mai au probleme, mai au bug-uri, însă MERG.

Merg, nu trebuie să restartezi, nu trebuie să cureți, nu trebuie să disperi prin setări, nu trebuie etc, etc. Drept pentru care nu pot să trec la altceva, și slavă domnului am încercat majoritatea device-urilor existente pe piață. Și întotdeauna am revenit, mai devreme sau mai tărziu, la Apple și la tot ce fac ei cu bune și rele (ca de altfel voi toți cei care vă cunosc).

Și acum despre problema cu încetinirea iPhone-urilor mai vechi, problemă ce ține, încă ține titlurile multor din site-urile de specialitate, eu cred că nu s-a înțeles bine ceea ce s-a întâmplat, și vă spun asta pentru că deja 2-3 persoane din anturajul meu au înțeles greșit, și nu erau persoane ignorante, deci mesajul Apple trebuia să fie foarte clar pentru ei. Însă nu, nu s-a înțeles drept pentru care mai explic eu odată.

In plain romanian, ca să zic așa. Deși mulți au înțeles altceva, ceva de genul: “Apple a umblat in telefoane ca să ne facă să cumpărăm altele noi”. NU, nu este așa (de simplu). Deci:

În cele mai recente distribuții de OS pentru iPhone (iOS) Apple a adăugat un algoritm special pentru a mări durata de viață a bateriilor mai vechi și de a reduce opririle sistemului de operare pentru telefoanele cu baterii vechi. Intenția a fost de a menține buna experiență a utlizatorilor pe telefoanele mai vechi.

Dar odată cu acest algoritm telefoanele mai vechi au început să funcționeze mai greu, iar această observație a fost raportată în social media și de aici tot scandalul respectiv.

Este adevărat că, deși o decizie foarte bună, aceasta s-a transformat dintr-o greșeală de gândire într-o problemă pentru că nu si-au imaginat că distribuția acestui tip de iOS cu acest tip de algoritm va face ca experienta cu iPhone să fie una mult mai mică. Drept pentru care au recunoscut “greșeala” și au și reparat-o. Reducând valoare de schimbare a bateriei de la 79 la 29 de dolari.

Asta-i tot, tot scandalul respectiv. Mie mi se pare că nu este nimic greșit în această abordare, drept pentru care nu pot decât să recunosc că transparența și integritatea cu care au răspuns le va face numai bine. Și că echipa de PR a companiei face, așa cum ne-am obișnuit, o treabă extrem de bună.

La mulți ani, folosind chiar și iPhone-uri mai vechi!Glad to get your comments on social media down here!

Subscribe: Instagram | Twitter | LinkedIn