Let's do this! : cosmindinu.ro

Lucrăm de acasă

Multe dintre companiile de astăzi, câteva corporații însă mai multe start-up-uri promovează acest tip de muncă. Pentru că nu mai este vorba de timpul petrecut în birou în fața computerului, ci despre rezultate. Iar rezultatele, conform “oamenilor de știință britanici” nu au întârziat să apară.

Însă ca să lucrezi de acasă trebuie ca, contractul tău de muncă să specifice acest lucru, sau asta am inteles eu din legislația muncii aplicabilă în România.

Întrunite toate aceste condiții, hai să vedem ce am putea face ca să avem rezultate ale acestui concept de remote work. Dacă ești manager și nu ai taskuri punctuale de îndeplinit, primul lucru de care trebuie să fii conștient este că va trebui cumva să ai o unealtă digitală care să îți înlocuiască semnătura fizică, adică cea pe hârtie cu pixul/stiloul.

După ce și această proplemă a fost rezolvată, atunci mai ai de făcut câteva schimbări care să nu-ți afecteze productivitatea din birou. Numărul doi pe listă, după părerea mea ar fi să aplici câteva reguli de “control parental @home”, adică să stabilești cu membrii familiei timpul în care ești implicat în sesiunile de remote work. Da, știu este greu, sau cel puțin mie îmi este foarte greu, dacă sunt acasă. Trebuie să faci asta pentru că altfel în mijlocul unei activități importante te trezești cu unul din membrii familiei peste tine, și atunci trebuie, în anumite cazuri, să o iei de la început.

Și ultima problempă de rezolvat este disciplina. Trebuie să ai o disciplină de “fier”, ca să mă exprim așa, decoarece este foarte simplu să începi ă amâni anumite activități pentru că:

Ca și concluzie pentru mine, cel puțin în prima săptămână de “trial”, nu a funcționat pentru că nu am avut aceleași rezultate ca atunci când sunt în fața computerului, în birou. Probabil trebuie să mai încerc chestia asta câteva săptămâni la rând ca să îmi dau seama că poate aș funcționa și așa.

Comentariile voastre sau chiar mai multe exemple sunt apreciate…Glad to get your comments on social media down here!

Subscribe: Instagram | Twitter | LinkedIn