Let's do this! : cosmindinu.ro

Organizarea atenției

 

Sunt nenumărate posibilități de distragere a atenției, în zilele noastre. Avem la dispozitie, acum, rețele sociale în care atenția noastră să fie captată minut de minut. Mergeti într-un mall, sau în aeroport, sau oriunde altundeva și o să vedeți oameni “cocoșați” de atenția pe care o dau telefoanelor. Sunt însă și anumite persoane care se încăpățânează să dea atenție nenumăratelor oportunități de distragere a atenției, iar acești, din punctul meu de vedere, sunt oamenii de succes.

Multe dintre cunoștințele mele se plâng de puținul timp pe care îl au, însă de multe ori pe zi ori își actualizează profilul de Facebook or comentează în cine știe ce rețea socială, sau chiar adaugă poze pe profilul lor de Instagram… Se plâng că au probleme cu organizarea timpului când ei de fapt au o problemă de organizare a atenției.

Și aici prieteni, recunosc, și eu am această problemă, însă încerc cumva să o rezolv.

Cum? O să mă întrebați…

Păi împart și eu activitățile mele în două. Cele care contează și cele de “suprafață”. Două lucruri diferite total.

Activitățile care contează înseamnă pentru mine următoarele:

Ambele tipuri au nevoie de atenția noastră multiplă, așa că de ce să nu o împărțim așa și să ne dăm seama că timpul este destul pentru lucrurile care contează.

Activitățile care contează nu ne afectează productivitatea, iar organizarea atenției are nevoie de anumite abilități. Iar ca orice abilitate necesită timp și practică. Și acest timp este unul care contează, iar pe parcursul zilei avem destule oportunități să exersăm.

Și putem face asta prin a ne începe ziua fără telefoenele mobile, să ne cunoaștem prioritățile, să ne concentrăm atenția pe activitățile importante și să ne planificăm următoarea zi de cu seară.

Și mai ales să ne bucurăm de odihnă, ceea ce mulți dintre noi nu o fac.

 

 Glad to get your comments on social media down here!

Subscribe: Instagram | Twitter | LinkedIn