Cum să-i spunem, Bătălia Giganților? Pentru că orice ați spune sunt doi giganți care, chiar dacă din două colțuri diferite de lume, sunt împreună peste tot. Fiecare persoană are afinități, iar în acest câmp de “bătaie” acestea sunt aduse din sertarul memoriei scurte în prim plan.
Cine învinge sau va învinge în această cursă? Nu pot repeta la nesfârșit “bătălie”, sună mai frumos și mai pașnic cursă. Sunt doi mari giganți care de când se știu ei fac ceea ce fac acum. Iar cursa înarmărilor cu cele mai bune telefoane (smartphones) rulează încă și va mai rula mult timp de acum încolo.
Samsung începe seria Galaxy în 2015, Apple începe iPhone în 2007. Statisticile sunt de prisos acum când uitați-vă cum arată anul 2020 al acestor telefoane.
Am ocazia, fericită ar spune unii, să folosesc un Samsung Galaxy Note 10+ 5G în cealaltă mână față de cea care este ocupată cu iPhone 11 Pro Max, cel de zi cu zi.
Nu știu cum fac, nu știu dacă mă numesc “fan boy”, însă de fiecare dată revin la iOS (iPhone). Deși din punct de vedere al specificațiilor hardware Samsung depășește cu mult iPhone, bineînțeles la modelele menționate de mine mai sus.
Acesta nu se vrea un articol tehnic, ci mai degrabă unul social, și continui cu o întrebare în el:
Care sunt serviciile specifice celor două platforme care nu vă lasă să treceți cu ușurință de la una la cealaltă?
Na belea, acu’ să vă văd…
Le spun eu pe ale mele, și apoi urmați voi, DA?
- Apple Notes – ușor de notat și foarte simplu de organizat, foarte greu de exportat în alte aplicații pe alte platforme (Android). Da, există Keep (Google), există OneNote (Microsoft), eu însă prefer Apple Notes, pentru că folosesc ipadOS și Mac OSX, chiar dacă pentru birou Windows 10 este principalul OS (folosesc mașină virtuală), dar este foarte “complicat” să treci de la Apple Notes la celelalte două, însă dacă îți dorești poti face asta, mai ales că acum dacă ai un Samsung, poți transfera notițele (și nu numai) de pe Apple Notes pe Samsung Notes prin copierea datelor din iPhone în Galaxy-ul tău (wireless sau cablu).
- Apple Pay – aici nu am opțiune în afară de aplicațiile bancare care oferă posibilitatea setării unui card virtual direct în aplicația lor (foarte proastă experiența de utilizare). Aici Apple nu are competitor în celelalte platforme, da, știu că există Google Pay sau Samsung Pay, însă nu în România.
- iMessage – care este senzațional așa cum este el acum, nu foarte greu de acoperit în celelate platforme, există Whatsapp, deja pe aproape 99% din smartphone-urile din lume. Însă “blue-bubble” deja este consacrat și merge excelent.
- Apple Watch – deja aici iarăși nu există opțiune, celelate paltforme sunt niște glume bune… Samsung Watch cu Tizen este un “șoim al patriei”, celelalte companii care dezvoltă hardware pe OS Wear de la Google puțin mai bine dar tot “pionieri” în fața Apple. Nu vreau să intru în detalii… însă combinația iPhone – Apple Watch este senzațională, toți cei care au iPhone ar fi foarte fericiți dacă ar putea să își achiziționeze un Apple Watch, care așa de neimportant cum îl cred ei, intră pe sub piele și te ajută extraordinar de mult.
Aceste 4 puncte pentru mine sunt foarte importante și iată că nu mă lasă încă să părăsesc “ecosistemul” Apple, dar nu numai asta, mai este ceva…
Îmi place ușurința de folosire, îmi place designul folosit, îmi place hardware-ul care în combinație cu software-ul este excepțional (outstanding este termenul englezesc).
“on the other hand”, îmi place Android, dar cel așa zis pur, nu îmi place combinația de brand UI cu Android-ul Google. Îmi place cel pur instalat pe Pixel și pe Nokia (one). Dar și așa, există punctele 2 și 4 descrise mai sus care… n-au acoperire, încă.
Deci, aveți cuvântul!