Pentru că tot este un subiect “fierbinte” zilele acestea, să vorbim despre votul pe care îl avem de dat la aceste alegeri europarlamentare.

Să începem prin listarea partidelor care “contează” la aceste alegeri:


PNL – PSD – ALDE – USR – PMP

Nu știu dacă am scris bine “contează”, însă cu ochii ăștia mici am început să caut candidații (primii cinci) fiecărui partid:
PNL (Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Adina Vălean, Daniel Buda);
PSD (Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini)
ALDE (Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian)
USR (Cristian Ghinea, Clotilde Armand, Nicolae Stefanuță, Vlad Botos, Vlad Gheorghe)
PMP (Traian Băsescu, Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădica)

Greu, mai ales că numai două partide au lista completă pe site-ul partidului, mai precis USR și PNL

Și acum câteva cuvinte (câte două propoziții sau cel mult o frază), despre cei 25 dintre cei propuși să ne reprezinte în Parlamentul European.
Rareș Bogdan – în afară de a emite pretenții de jurnalist/analist nu a făcut nimic în viața lui, cel puțin pentru țara asta;
Siegfried Mureşan – la cât de ridicați în slăvi suntem la Bruxelles, el fiind europarlamentar a făcut exact cât Rareș Bogdan;
Mircea Hava – din ‘96 până în prezent primar la Alba Iulia, până atunci inginer, inginer, șef secție, șef secție, viceprimar, iar șef de secție, însă are studii de administrație locală la Universitatea Birmingam în Anglia. Superb, deci tot nimic!
Adina Valean – membru al parlamentului european, la fel ca Siegried, mai vreți detalii?
Daniel Buda – și domnul acesta la fel, tot la Bruxelles, tot europarlamentar, numai oameni cu experiență, right?!?!
Rovana Plumb – “o doamnă serioasă” așa a zis unul din participanții mitingului PSD, doamna asta nu avea un Q7 înregistrat pe Bulgaria ea fiind ministrul mediului? Pfff… măcar a făcut Politehnica.
Carmen Avram – nu înțeleg mutarea asta, dar este competiția lui Rareș Bogdan, păcat îmi plăceau reportajele ei, însă trebuia și Antena 3 să aibă un reprezentant acolo;
Claudiu Manda – să ne înțelegem doctorand, da? Și șeful grupului parlamentar de prietenie româno-indoneziană. Mai precis, nimic, ca și seful lui, ăla mare!
Cristian Terheș – preotul Terheș, nu prea am ce să spun despre el poate găsim câțiva enoriași ai săi să ne furnizeze ceva “insights”. Până acum nimic pentru țara asta!
Dan Nica – ministru comunicațiilor în era Năstase, și europarlamentar… deja mă repet prea tare, un proiect ceva mai substanțial nu prea am găsit, dar scuze așa sunt eu mai pesimist.
Maria Grapini – cea care a încercat să ne spună că în Romania nu există soferi (drivers), și să fure din voturi în Parlamentul European; are 4 asistenți acreditați, unul local, 3 prestatori de servicii, 1 agenție de plată și 2 stagiari, wtf is that?!?!
Norica Nicolai – îmi place doamna asta pentru că “s-a luat în gură” cu Călin și Traian, la vremea respectivă… pe vremea celui executat “decât” un procuror din sistem… hmmm!!!
Daniel Barbu – profesor, jurnalist, eseist, președintele demisionar al Autorității Electorale Permanente… fără experiență.
Renate Weber – avocat, activist pentru drepturile omului și europarlamentar, ați auzit de proiectele dânsei? Eu nu dar cineva îmi propune să merg să o votez;
Ovidiu Silaghi – fost la PNL, trecut la Alde, fost europarlamentar deci ne confruntăm și aici cu aceeleași rezultate = 0
Varujan Vosganian – studii: Economice, ministru al economiei, nu știu de ce dar mie îmi place de acest domn, poate din cauza numelui de armean, sau că a fost arestat la Jilava în timpul “revoluției”?!?!
Cristian Ghinea – 40 de ani, are două credite și un papagal; a studiat politici europene la London School of Economics, se presupune că știe teorie. Are și câteva mici proiecte pe vremea dl. Ciolos, interesante de altfel.
Clotilde Armand – școlită la MIT și la Ecole Central din Paris, a fost acuzată, de un grup intern al partidului, că şi-a instalat apropiaţi în conducerea filialei cu scopul de a controla toate deciziile politice. Nu așa se face politica doamnă!
Nicolae Stefănuță – DA, așa DA un diplomat european. Sună prea bine (sau normal de bine) să fie adevărat, teorie asimilată în Universitatea Georgetown și la Viena. Și mai vorbeste și 5 limbi străine. Cred că deja am descoperit cu cine votez, sper să nu fiu dezamăgit.
Vlad Botos – nu, nu am ce să scriu, deci nimic; cred că a venit de la PSD băiatul ăsta, limba de lemn ca Iliescu, nu spune nimic.
Vlad Gheorghe – un jurist care a fondat un grup de inițiativă civică, a luat bătaie de la jandarmi în protestul vieții, și … atât!
Traian Băsescu – ce aș putea spune eu de dl. Presedinte?!?! Eu cred că se irosește acolo, funcția asta era pentru una din fiicele dânsului!
Eugen Tomac – băiatul ăsta a fost mereu împotriva și a avut ceva să reproșeze cuiva… mereu!
Ioana Constantin – urmașa lui Macovei, țipă tare la ăștia pe care i-am ales, altceva… nimic.
Marius Pascan – deputat de Mureș, a luat cuvântul de 214 ori în cameră, diferite propuneri legislative… și atât, ce să vă mai spun.
Simona Vlădica – mamă a 4 copii și o femeie de succes în plan profesional care luptă pentru viitorul copiilor din această țară, sună bine până aici; doctor în psihologie, lector universitar, a inițiat și dezvoltat un proiect didactic unic în lume, și anume prima televiziune online dedicată educației medicale, folosind mijloace moderne de instruire – materiale didactice video, e-learning; BUN se voteaza.

Acum că e ora târzie și că am terminat, știu că pe alocuri am exagerat, știu că pe alocuri am sărit calu’, însă din punctul meu de vedere, am doar 3 persoane de votat.

Voi cum faceți? Poate mă inspir și eu de la voi? Până pe 26 când, sper, mergem toți la vot, respect!