Un răspuns excelent din partea unui jurnalist de la SkyNews Australia către tinerii care au protestat  recent pentru climă:

„Sunteți prima generație care a cerut aer condiționat în fiecare clasă ; lecțiile voastre sunt toate făcute la  computer ; aveți  televizor în fiecare cameră; petreceţi  toată ziua folosind mijloace electronice; majoritatea mergeţi la şcoală în auto în loc să mergeți  in transport public..sunteţi  cel mai mare consumator de bunuri de larg consum din istorie, cumpărând continuu cele mai scumpe haine pentru a fi „la modă”; protestul vostru  este anunțat prin mijloace digitale și electronice….

– „Băieți…, înainte de a protesta, opriți aerul condiționat, mergeți la școală pe jos, opriți telefoanele și citiți o carte, făceți-vă un sandwich în loc să cumpărați mâncare ambalată.

„Nimic din toate acestea nu se va întâmpla, pentru că sunteţi  egoişti , prost educaţi şi  manipulaţi  de oameni care vă  folosesc, şi vă conving…. că acest protest este  o cauză nobilă……..şi  între  timp, voi vă  bucuraţi de cel mai sălbatic lux occidental.

Treziți-vă, maturizați-vă și închideți gura. Informați-vă despre fapte…. înainte de a protesta ….